• Aparate de gravare cu laser, print cu laser sau fotogravura laser. Cum alegem echipamentul de gravare cu laser potrivit nevoilor de business?

 • Pentru gravare laser pe diverse materiale putem alege echipamente profesionale, masini de gravat cu laser, aparat gravura computerizata, aparat de gravare bijuterii, gravator laser ieftin, decupare laser lemn, gravator laser metal.

  Fotogravura cu un echipament CNC laser este o tehnologie care transfera o fotografie din format electronic pe diverse materiale cu ajutorul unui fascicul de lumina (raza laser).

  Prin deplasarea controlata de software a razei laser focalizata rezulta vaporizarea unui strat superficial din suprafata materialului, fie ca vorbim de lemn, plexiglas, marmura, piele, carton, sticla, etc.

  Cu un echipament gravator laser de calitate se obtine o fotogravura permanenta cu redarea celor mai mici detalii.  Gravatoarele laser sunt folosite pentru multiple aplicatii: obiecte si cadouri personalizate, panouri din Plexiglas (simple sau luminoase), placi marmura, medalii, trofee si multe altele.

  Cum alegem echipamentul de gravare cu laser potrivit nevoilor de business?

  Caracteristicile unui gravator laser cu tub CO2 – ghid in alegerea echipamentului potrivit:

  1. Putere tub CO2;
  2. Marime masa de lucru;
  3. Mecanica echipamentului de gravare cu laser;
  4. Electronica masinii de gravare cu laser.

  Un aspect important in decizia de achizitie a unui utilaj laser CO2 este marimea echipamentului de gravare cu laser. Inainte sa comandati un utilaj laser CO2, verificati dimensiunile echipamentului. Asigurati-va ca echipamentul intra pe usa halii, a atelierului, etc.
  1. Puterea tubului  CO2
  Care este diferenta dintre tuburile de 40 w si tuburile de 150 w? Pe care il alegem?

  Fiecare antreprenor isi doreste sa achizitioneze un laser foarte puternic, insa este foarte important sa se cunoasca intai care este scopul pentru care va fi folosit. Aici dorim sa venim in ajutor cu informatiile ce urmeaza.

   Printre intrebarile frecvente ale clientilor potentiali:

  1. Gravatorul cu laser taie metal?
   Gravatorul laser nu taie metal  daca nu este proiectat pentru acest lucru.
  2. Echipamentul cu laser graveaza in adancime?
   Gravatoarele laser sunt destinate gravarii la suprafata a obiectelor. Echipamentul cu laser nu graveaza in adancime.

  Spre exemplu, exista situatii in care un gravator laser de 150 de watti obtine rezultate nesatisfacatoare pentru o gravura fina pe ABS, piele sau alt material. Care ar putea fi motivul?

  1. Puterea unui tub de 150W este destul de mare si patrunde 2-3 mm in material. Astfel, pentru ca raza laser sa nu mai patrunda foarte adanc in material, se poate mari viteza sistemului destul de mult. In acest caz, inertia sistemului de axe, la viteze foarte mari (cel putin la motoarele pas cu pas) duce la o neclaritate accentuate a gravurii (un tremurat).
  2. Diametrul la iesirea din tub a razei laser este de 6-8 mm, raza focalizata fiind de asemenea destul de mare (0,8mm-1mm).

  Concluzie:
  Gravatoarele laser cu tub CO2 de putere redusa (cu watti putini) graveaza foarte clar, dar viteza de debitare  este mai mica. Gravatoarele laser de 150 de Watti debiteaza impecabil, insa gravurile fine sunt greu de executat, uneori chiar imposibil.

  Solutii posibile :
  – un gravator laser cu tub de 80 watti, care graveaza fin si debiteaza destul de bine.
  –un echipament cu doua tuburi- unul pentru gravat fin si unul pentru debitat rapid.

  2. Marimea masei de lucru
  Cu cat este masa de lucru mai mare, se pot grava sau debita lucruri mai mari. La o masa de lucru mai mare insa, optica sistemului devine destul de imprevizibila, iar rezultatele gravarii pot fi nesatisfacatoare.

  Factorii care afecteaza performantele sistemului pe partea de optica:
  >>  Vibratiile – pot conduce la decalibrarea oglinzilor (la o distanta de 1 metru, chiar si o deviatie de 0,8 mm este importanta);
  >> Fumul – pentru distante mari (1m) intre oglinzile sistemului de gravare, fuumul actioneaza ca o bariera pentru raza laser.

  3. Mecanica echipamentuluide gravare cu laser
  Un alt aspect important in alegerea unui gravator laser este reprezentat de sistemul de axe (x/y/z). Acesta trebuie sa fie foarte bine aliniat (unghiurile intre axa x si axa y sa fie de 90 grade, iar axa z sa fie la un unghi de 90 de grade cu materialul) si usor de recalibrat (in timp, jocul din patine cauzat de uzura pe axe conduce la un tremur accentuat a razei laser la iesirea din conul lentilei).

  4. Electronica masinii de gravare cu laser
  Tubul unui echipament laser cu CO2 de 150W functioneaza la aproximativ 20.000 Volti. Cand acesta este pus in functiune (la inceputul fiecarei debitari sau linii de gravura), sursa scoate aprox. 25.000 Volti. Daca electronica laserului nu este bine pusa la punct (lipsa filtrelor) sau placa de baza nu gestioneaza comanda catre sursa destul de rapid (in cazul fotogravurii sau gravurii normale), pot aparea erori la nivel de axe, respectiv pe material.

  De ce gravatoare laser CMA, model 2018?

  Gravatoarele cu Laser CMA, model 2018 au urmatoarele avantaje:

  1. Pentru echipamentele de gravare cu laser CMA 2018 se pot configura tuburi de 40, 60, 80, 100, 150 watti.
  2. Masa de lucru poate fi tip fagure, bari aluminiu, etc, in functie de nevoile clientului. De asemenea, ea se poate regla pe inaltime, permitand astfel montarea de adaptor obiecte cilindrice.
  3. Mecanica masina de gravare laser nu este pe sina cu patina, este pe ax reglabil, daca apare joc de uzura, se pot face reglaje fara nicio problema, fara schimb de elemente.
  4. Electronica gravatorului cu laser CMA 2018: axele x si y au filtre de tensiune, placa de baza este de ultima generatie, configurata special pentru acest echipament – utilajul vine insotit de software si dongle dedicat.
  5. Softul este simplu de utilizat,fotogravurile  laser se realizeaza foarte simplu.
  6. Gravatoarele laser CMA 2018 vin insotite de chiller (racitor) pentru tubul laser, cu refrigerant (chiller in adevaratul sens al cuvantului), nu o pompa cu 3 serpentine de racire.

  Pentru mai multe detalii, ajutor in selectarea si achizitia unei masini de gravat si taiat potrivite nevoilor companiei dvs., contactati echipa Eco-solvent.ro, furnizor gravatoare laser, imprimante outdoor, imprimante UV, imprimante canvas, imprimante ecosolvent, imprimante textile si tricouri, cerneala ecosolventcerneala Easy Inks si consumabile imprimante industriale, trimiteti email pe office@eco-solvent.ro sau sunati la +40722.620.888. Multumim!