• Cerneluri pentru imprimante industriale outdoor si indoor. Avantaje si dezavantaje ale cernelei ecosolvent, solvent, dye waterbased, pigment, latex, UV

 • Despre Cerneala EcoSolvent Pentru Imprimante Outdoor Print Digital; Cerneala EcoSolvent, Solvent, Cerneala UV sau Cerneala Textile? Ce tip de cerneala tipografica sa aleg pentru imprimanta digitala, imprimanta tricouri dtg sau imprimantele industriale outdoor?, cernelurile Easy Inks, compatibile cu cernelurile originale si Cum Aleg un Furnizor de Incredere pentru Cerneala EcoSolvent, Solvent, Cerneala UV, Cerneala Textile DTG? am scris in articolele anterioare.

  Exista multe modalitati de imprimare in industria printului digital industrial, diferite tipuri de cerneala si proceduri de imprimare care sunt potrivite pentru anumite aplicatii si suporturi de printare.

  In cele ce urmeaza venim in ajutor cu un ghid despre diferente, avantaje si dezavantaje ale principalelor cerneluri folosite de catre imprimantele outdoor in wide format printing.

  1.Cerneala DYE waterbased

   Cernelurile DYE sunt cerneluri pe baza de apa, colorantul se dizolva in apa, asemenea zaharului.

  Cernelurile DYE au ca avantaj major un grad inalt de saturatie, cerneala lichida fiind absorbita usor de catre fibrele de hartie. Acest tip de cerneala are o stabilitate UV scazuta, ceea ce inseamna ca cerneala se va sterge mai usor daca obiectul pe care se printeaza este expus la lumina solara. De asemenea, acest tip de cerneala nu este rezistent la apa.

  Cernelurile DYE sunt folosite pentru aplicatii mai generale, cum ar fi printarea de schite CAD sau postere indoor.

  2.Cerneala pigmentata waterbased

   Cernelurile pigmentate sunt tot cerneluri pe baza de apa, insa colorantul este format din mici particule incapsulate (pigmenti) care sunt suspendate in lichid, asemenea cretei.

  Cand sunt aplicate pe hartie, particulele mici de culoare stau pe partea de sus a hartiei si nu sunt absorbite in fibrele hartiei, asa cum se intampla la cernelurile DYE.

  Cernelurile pigmentate pe baza de apa au o rezistenta ridicata la lumina si mediul extern si sunt, de obicei, rezistente la apa. Cu toate acestea, cerneala pigmentata are un grad de saturatie usor mai mic comparativ cu cernelurile DYE.

  Imprimantele industriale care utilizeaza cerneluri pigmentate pe baza de apa folosesc deseori mai multe culori si nuante (pana la doisprezece cartuse de cerneala) pentru a compensa stralucirea mai mica si pentru a imbunatati calitatea generala a imprimarii.

  Cernelurile pigmentate sunt excelente pentru postere si grafica interioara, pentru imprimari pe panza (print pe canvas) si alte aplicatii de arta plastica. Pe termen scurt, cerneala pigmentata poate fi utilizata si pentru print outdoor. Daca se aplica o protectie suplimentara (laminare), cernelurile pigmentate pot fi folosite si pentru print outdoor  si sunt rezistente pe termen lung.

  3. Cerneala Solvent

  Cernelurile solvent sunt, de asemenea, cerneluri pigmentate, dar, spre deosebire de cele de mai sus, componenta lichida este de natura chimica – adica solvent.

  Cernelurile solvent sunt mai rezistente in comparatie cu cernelurile pe baza de apa si se pot aplica pe alte materiale, cum ar fi vinilul si PVC-ul neacoperit, precum si pe hartie, panza si alte filme sintetice.

  Dezavantajul cernelurilor solvent este ca, din cauza diferitelor gaze eliberate de lichidul pe baza de substante chimice, pot fi daunatoare sanatatii si mediului.

  Cernelurile solvent pot fi folosite pentru o gama larga de aplicatii grafice, atat pentru afisaj indoor, cat si outdoor, inclusiv pentru printare postere outdoor, signalistica, bannere si colantari auto. Din cauza mirosului creat de aceste cerneluri solvent pe baza de substante chimice, ele nu sunt potrivite pentru unele aplicatii de interior, cum ar fi pentru retailerii alimentari.

  Suntem distribuitori  cerneala solvent, cerneala pigment marca Jetbest, Chimigraf, Apollo, Inkstar

  4.Cerneala ecosolvent

   Cerneala ecosolvent a aparut la inceputul anilor 2000 ca o alternativa la cernelurile solvent. Acestea contin mai putini compusi periculosi si nu exista miros semnificativ in timpul sau dupa imprimare. Nu este necesara ventilarea fortata, iar imprimantele eco-solvent pot fi utilizate in medii de birou. Durata de viata a cernelei ecosolvent pentru print outdoor pe materiale plastice poate fi intre 18 luni si trei ani, comparativ cu cinci ani pentru cerneala solvent.

  Cerneala ecosolvent este folosita pentru inscriptionarea si afisarea indoor si outdoor, panouri publicitare, puncte de vanzare, viniluri autoadezive, polipropilena, plasa, colantari auto.

  Cerneala ecosolvent nu se utilizeaza pentru medii neabsorbante de printare.

  Cerneala eco-solvent este compatibila cu toate tipurile de imprimante industriale de mari dimensiuni, imprimante outdoor sau imprimante pentru bannere, panouri publicitare și alte forme de semnalizare.

  Profitati de oferta de cerneluri ecosolvent Easy Inks, compatibile cu cernelurile originale fara a necesita profile de culoare speciale.

  5.Cernelurile latex

   Cernelurile latex sunt asemenea cernelurilor pigmentate pe baza de apa, cu mentiunea ca acestea contin si particule mici de latex (o forma de plastic). Pentru aplicarea pe hartie a cernelei se foloseste caldura, ce evapora apa, lasand pe suprafata printata doar particulele de pigment si latex. In acelasi timp, caldura actioneaza sau „topeste” particulele de latex, iar acest lucru incapsuleaza si imprima pigmentii de culoare.

  Asemenea cernelurilor solvent, cerneala din latex este impermeabila, rezistenta la apa si poate fi aplicata pe o varietate de medii de printare, cum ar fi vinilul neacoperit si PVC.

  Avantajul cernelei latex fata de cerneala solvent este ca nu produce gaze sau mirosuri nocive pentru mediul inconjurator. Prin urmare, cerneala latex este adesea perceputa ca o versiune „prietenoasa cu mediul” a cernelei solvent.

  Principalul dezavantaj al utilizarii cernelurilor latex este ca, datorita caldurii implicate in procesul de imprimare, exista o gama limitata de medii de printare potrivite pentru imprimarea latexului. De asemenea, deoarece procesul implica caldura, se foloseste mai multa energie, ceea ce are, desigur, o implicatie asupra costurilor de imprimare.

  6.Cernelurile UV (UV-Curable Inks)

  Componenta lichida din cernelurile UVC este pe baza de apa, iar colorantii sunt de obicei pe baza de pigmenti sau pe baza DYE. Dupa imprimare, cerneala este „intarita” sau uscata prin expunerea la lumina ultravioleta puternica (UV) – de aceea se numesc cerneluri  UV (cerneluri cu efect ultraviolet).

  Avantajul cernelurilor UVC este ca acestea pot fi aplicate aproape oricaror materiale care se pot pune in imprimanta – inclusiv mediile rigide, cum ar fi materialele plastice si placi de spuma. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu exista absorbtie de cerneala in mediu si nici nu este nevoie ca solventii lichizi sa fie lasati sa se evapore. Cerneala se usuca pe suprafata de indata ce se aplica, ceea ce permite utilizarea acesteia pe substraturi non-poroase, precum si pe hartie. Culorile UVC sunt rezistente la apa, ceea ce inseamna ca sunt excelente pentru proiecte outdoor.

  Printre dezavantajele cernelurilor UVC  mentionam: sunt costisitoare, modulul de intarire necesar pentru imprimanta este, de asemenea, costisitor, iar calitatea imprimarii nu este la fel de buna ca aceea a cernelurilor pe baza de apa si solventi. Datorita volumului mare de cerneala pe suprafata, cernelurile UVC sunt uneori susceptibile la crapare daca sunt aplicate pe un substrat flexibil.

  Cernelurile UVC sunt adesea folosite de catre imprimantele flatbed care imprima direct pe substraturi rigide si de catre imprimantele „hibride” pentru a imprima pe suporturi flexibile (hartia si vinilul) si rigide. Aplicatiile tipice ale cernelurilor UVC sunt pentru medii rigide, grafica outdoor si signalistica.

  Suntem distribuitori cerneala UV si UV LED marca Easy INKS, Jetbest, Chimigraf, Nazdar

  Va doriti printuri de calitate, cu miros scazut de solvent, in culorii vii si rezistente la apa, soare si zgarieturi? Consultati gama de cerneala eco-solvent, solvent si UV , cerneala ecosolvent Easy Inks, pentru imprimantele industriale digitale, imprimante industriale outdoor pentru bannere, imprimante tricouri DTG, imprimante UV Flatbed.

  Cu cernelala eco-solvent.ro, printurile clientilor pot fi gata la timp, de fiecare data la aceeasi nuanta a culorii si veti putea mentine mai mult timp capetele de imprimare ale imprimantelor digitale.

  Ati calculat gresit consumul de cerneala? Aveti nevoie rapid  de cerneala eco-solvent sau cerneala pentru imprimante industriale outdoor? Preluam comenzi cerneala imprimante digitale industriale si in afara orelor de program, dupa ora 17:00 sau chiar si in weekend.  Pentru comenzi si detalii, contactati-ne pe email sau sunati-ne direct la 0722.620.888. Multumim!